MENU

Mil-or

Cart

Η Ιστορία μας

Ιστορικό Mil-Or

Η αρχή της ιστορίας του Mil-Or χάνεται στα βάθη του καιρού. Περισσότερο από έναν αιώνα πριν, το 1897, η οικογένεια Μηλοπούλου δημιουργεί στην Κωνσταντινούπολη τα πρώτα της κοσμήματα σε χρυσό και ασήμι. Σε μία κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, όπου η Δύση συναντούσε την Ανατολή και το ελληνικό στοιχείο διακρίνονταν για την φινέτσα και την αρχοντιά του, το όνομα Μηλόπουλος έγινε αμέσως συνώνυμο μιας υψηλής αισθητικής αντίληψης στον χώρο του κοσμήματος.

Το 1928 η οικογένεια Μηλοπούλου έρχεται στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στην Θεσσαλονίκη. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Κωνσταντίνος Μηλόπουλος, νεαρός έφηβος ακόμα, γίνεται διάσημος για το ταλέντο του στα χειροποίητα κοσμήματα και σκεύη. Το 1937 εγκαινιάζεται στην Θεσσαλονίκη το Εργαστήριο Κοσμημάτων ‘Κωνσταντίνος Μηλόπουλος – Mil-Or’ – το μεγαλύτερο της εποχής το- το οποίο προμηθεύει με περίτεχνα κομμάτια τα καλύτερα κοσμηματοπωλεία όλης της Ελλάδας.

Στις δεκαετίες που ακολουθούν η επωνυμία Mil-Or εδραιώνεται στον χώρο του κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων, και η επιχείρηση αποκτά την δική της βιτρίνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, πάνω από 120 χρόνια μετά το ξεκίνημα στην Πόλη, η ιστορία και η πείρα συναντούν την αισθητική και την δημιουργικότητα σε έναν εκλεκτό χώρο όπου στεγάζεται η boutique κοσμημάτων Mil-Or με άξιους συνεχιστές της παράδοσης και του ονόματός τις Ελένη Μηλοπούλου-Κουντουράκη, κόρη του Κωνσταντίνου, και Εύα Κουντουράκη, εγγονή του Κωνσταντίνου Μηλόπουλου.

Στο Mil-Or πιστεύουμε στην ομορφιά και την τελειότητα και τιμούμε την παράδοση πάντα συμβαδίζοντας με το παρόν και κοιτώντας προς το μέλλον.

Τα σύγχρονα πρόσωπα του Mil-Or

Η boutique Mil-Or έχει βραβευτεί ως μια από τις παλαιότερες οικογενειακές Ελληνικές επιχειρήσεις και σήμερα διοικείται από την κόρη του Κωνσταντίνου Μηλόπουλου, Ελένη Μηλοπούλου-Κουντουράκη και την εγγονή του Εύα Κουντουράκη.

Η επαγγελματική εμπειρία της Ελένης μετρά πάνω από 40 χρόνια. Με σπουδές στην διοίκηση επιχειρήσεων και δημοσίων σχέσεων, έγινε Πρόεδρος της εταιρίας το 1990 και την ανάπτυξε ώστε να συναντήσει τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς. Η Ελένη υπήρξε για χρόνια ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών – Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης.

Η Ελένη χρησιμοποιώντας το πάθος και την εμπειρία της σαν οδηγό, έκτισε αποκλειστικές συνεργασίες με ταλαντούχους χρυσοχόους και σχεδιαστές κοσμημάτων, καθώς επίσης αναπτύσσει και πραγματοποιεί ιδιαίτερες συλλογές χειροποίητων κοσμημάτων για την boutique και την πελατεία της.

Η Εύα ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για τους πολύτιμους λίθους και τα κοσμήματα, και ξεκίνησε τις σπουδές της αλλά και την ενεργή δράση στον τομέα αυτό σε πολύ νεαρή ηλικία. Εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών – Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης και υπήρξε το νεαρότερο ενεργό μέλος του.

Στην συνέχεια ακολούθησε το πάθος της στο εξωτερικό και αφού σπούδασε Γεμολογία (εκτίμηση και αναγνώριση πολύτιμων λίθων), Αδαμαντολογία και Σχέδιο Κοσμημάτων, της προτάθηκε η αξιότιμη θέση του ‘Εκπαιδευτή Γεμολογίας’ (GIA Resident Gemology Instructor) στο Γεμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής (GIA), μια μοναδική πολυετής συνεργασία που την οδήγησε στην απόκτηση του τίτλου GIA Senior Gemology Instructor. Η Εύα είναι η μοναδική Ελληνίδα υπήκοος που έχει καταφέρει μια τέτοια θέση στον διεθνή χώρο της Γεμολογίας και Αδαμαντολογίας. Συγχρόνως η Εύα απέκτησε το εξειδικευμένο πτυχίο της Διοίκησης Επιχείρησης Κοσμημάτων (Jewelry Business Management Diploma). Έκτοτε η διεθνής καριέρα της συνεχίζεται με επιτυχία διατηρώντας σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς φορείς, σχολές και εταιρίες, όπως το χρηματιστήριο διαμαντιών της κεντρικής Αμερικής, γεμολογικά ινστιτούτα στην Μέση Ανατολή, αλλά και διακεκριμένες σχολές της Ευρώπης όπου διδάσκει την εκτίμηση και αναγνώριση πολύτιμων λίθων και διαμαντιών και την εφαρμογή της σε κοσμήματα.

Η Εύα όντας σύμβουλος πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων, παρέχει επαγγελματικές συμβουλές και βοηθά τους πελάτες της ώστε να πραγματοποιούν πάντα επιτυχείς αγορές που ικανοποιούν τις επιθυμίες τους. Μέσω της boutique Mil-Or σχεδιάζει κοσμήματα με σχολαστικά επιλεγμένους πολύτιμους λίθους και διαμάντια, έχοντας ως αποτέλεσμα αποκλειστικές δημιουργίες και όμορφες αναμνήσεις που διαρκούν για πάντα μέσα από πολυτελή κοσμήματα.