MENU

Mil-or

Cart

Τι σκουλαρίκια να διαλέξω για το σχήμα του προσώπου μου;

Τα κοσμήματα, και ιδιαιτέρως τα σκουλαρίκια μπορούν να μεταμορφώσουν το look μας, να μας βοηθήσουν να αναδείξουμε το στυλ μας και να τονίσουμε εκείνα τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας που το κάνουν μοναδικό. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα κατάλληλα σκουλαρίκια με βάση το σχήμα του δικού σας προσώπου.

Το στρογγυλό πρόσωπο έχει καμπύλες και όμορφη απαλή συμμετρία, που μπορεί είτε να τονιστεί είτε να εκλεπτυνθεί ανάλογα με την επιλογή του σκουλαρικιού που θα κάνουμε.

  • Τα μακριά και λεπτά σκουλαρίκια επιμηκύνουν οπτικά το πρόσωπο, επιτυγχάνοντας μια άψογη ισορροπία με τις φυσικές καμπύλες.
  • Τα σκουλαρίκια σε σχήμα σταγόνας έχουν την ιδιότητα να τραβούν την προσοχή προς τα κάτω, δίνοντας την εντύπωση ενός πιο μακρόστενου προσώπου.
  • Τα σκουλαρίκια με αυστηρό γεωμετρικό σχήμα όπως το τετράγωνο ή το ορθογώνιο δημιουργούν όμορφη αντίθεση με την φυσική καμπυλότητα του στρογγυλού προσώπου
  • Εάν επιθυμείτε να τονίσετε το στρογγυλό σχήμα του προσώπου σας τότε τα στρογγυλά και κυκλικά σχήματα στα σκουλαρίκια είναι η επιλογή που θα υπογραμμίσει την γοητεία του προσώπου σας.

Το οβάλ/ωοειδές σχήμα θεωρείται από τα πιο συμμετρικά και ισορροπημένα σχήματα προσώπου. Γενικά είναι εύκολο να διαλέξουμε σκουλαρίκια που ταιριάζουν με το οβάλ πρόσωπο, αλλά οι κατάλληλες επιλογές θα τονίσουν την αρμονική εμφάνιση του προσώπου σας.

  • Είτε στο προσωπικό σας στυλ ταιριάζουν οι πιο διακριτικοί είτε οι πιο εντυπωσιακοί, τα σκουλαρίκια κρίκοι αναδεικνύουν υπέροχα την συμμετρία του ωοειδούς προσώπου.
  • Τα σκουλαρίκια σε σχήμα σταγόνας ταιριάζουν υπέροχα στα στρογγυλά πρόσωπα αλλά και στα οβάλ πρόσωπα όπου και τονίζουν τα ζυγωματικά.
  • Τα σκουλαρίκια με ευδιάκριτο σχήμα όπως τα τρίγωνα ή τα πιο ιδιαίτερα πχ σε σχήμα αστεριού, θα τονίσουν το οβάλ σας πρόσωπο χωρίς να επισκιάσουν την φυσική του αρμονία.
  • Τα κρεμαστά σκουλαρίκια θα προσδώσουν μια κομψή και εκλεπτυσμένη πινελιά, επιτυγχάνοντας μια άψογη ισορροπία μεταξύ του πηγουνιού και του μετώπου.

Το τετράγωνο σχήμα προσώπου χαρακτηρίζεται απόαιχμηρές γραμμές και έντονο σαγόνι. Όταν επιλέγετε σκουλαρίκια για ένα τετράγωνο πρόσωπο, είναι βασικό να επιλέξετε εκείνα που προσδίδουν απαλότητα και επιμηκύνουν οπτικά το πρόσωπο, εναρμονίζοντας τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του.

  • Τα στρογγυλά σκουλαρίκια όπως τα καρφωτά μαργαριτάρια ή οι χρυσές σφαίρες, αλλά και οι κρίκοι, δημιουργούν μια έντονη αντίθεση με τις ευθείες γραμμές ενός τετράγωνου προσώπου, δίνοντας μια απαλή πινελιά που το συμπληρώνει και το μαλακώνει.
  • Τα μακριά σκουλαρίκια, και ιδιαιτέρως τα λεπτά δίνουν την αίσθηση μήκους στο τετράγωνο πρόσωπο προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση
  • Τα σκουλαρίκια με καμπύλες επιφάνειες αντισταθμίζουν τη γωνιώδη δομή των τετράγωνων προσώπων και προσθέτουν αρμονία.

Το επίμηκες ή ορθογώνιο σχήμα στο πρόσωπο χαρακτηρίζεται από το μήκος του, με το μέτωπο, τα μάγουλα και τη γραμμή του σαγονιού να έχουν παρόμοιο πλάτος. Η σωστή επιλογή των σκουλαρικιών για αυτό το σχήμα προσώπου μπορεί να προσθέσει πλάτος, να διασπάσει τις κάθετες γραμμές και να εναρμονίσει τα χαρακτηριστικά.

  • Οι φαρδιοί κρίκοι θα προσφέρουν μια οριζόντια αντίθεση, μειώνοντας το αισθητό μήκος του προσώπου.
  • Τα κρεμαστά σκουλαρίκια με κλιμακωτό φάρδος που ανοίγει προς τα κάτω, όπως τα chandelier σκουλαρίκια, δίνουν μια πιο γεμάτη αίσθηση στα μάγουλα με αποτέλεσμα να μειώνεται η αίσθηση του ορθογώνιου σχήματος.
  • Τα καμπυλωτά και κυκλικά σκουλαρίκια βοηθούν στο να διακοπούν οι ευθείες γραμμές ενός ορθογώνιου προσώπου, απαλύνοντας τη συνολική του εμφάνιση.

Τα πρόσωπα με τριγωνικό σχήμα ξεχωρίζουν με τα πλατιά ζυγωματικά τους και το στενότερο μέτωπο και σαγόνι. Όταν στολίζουμε ένα τριγωνικό πρόσωπο με σκουλαρίκια, ο στόχος είναι να συμπληρώσουμε και να εξισορροπήσουμε αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη φυσική γοητεία αυτού του σχήματος προσώπου.

  • Οι κρίκοι με μεσαίο φάρδος και μικρό ή μεσαίο μέγεθος θα τονίσουν τα ζυγωματικά σας χωρίς να προσθέσουν πλάτος στο σημείο.
  • Τα σκουλαρίκια με σχήμα σταγόνας ή οβάλ θα μαλακώσουν και τα συμπληρώσουν τις οξύτερες διαστάσεις των τριγωνικών προσώπων με τις απαλές τους καμπύλες.
  • Τα κρεμαστά σκουλαρίκια με μεσαίο μήκος θα μειώσουν οπτικά την απόσταση μεταξύ του μετώπου και του πηγουνιού δημιουργώντας όμορφη συμμετρία. 

 

Όταν επιλέγετε σκουλαρίκια με βάση το σχήμα του προσώπου σας, όχι μόνο θα ενισχύσετε την φυσική ομορφιά και την ξεχωριστή γοητεία σας, αλλά θα αναδείξετε τη γνώση και το καλό σας γούστο στα κοσμήματα. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε και να βρείτε τα τέλεια σχέδια για εσάς. Ότι και να επιλέξετε όμως, το σημαντικότερο είναι να αισθάνεστε άνετα και όμορφα με τα κοσμήματα που φοράτε!