MENU

Mil-or

Cart

Προσθέστε το προσωπικό σας μήνυμα στα κοσμήματα που δωρίζετε!

Το να επιλέξουμε ένα κόσμημα για να δωρίσουμε σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο είναι από μόνο του μια πράξη που εκφράζει την προσωπικότητα μας και τα συναισθήματα μας. Η επιλογή ενός κοσμήματος είναι βαθιά προσωπική και αντανακλά τον άνθρωπο που δωρίζει αλλά και τον παραλήπτη. Είτε λοιπόν επιλέγουμε ένα δώρο για μια σημαντική περίσταση είτε απλά για να δείξουμε την αγάπη μας σε κάποιο πρόσωπο, το κόσμημα που επιλέγουμε γίνεται αμέσως ακόμα πιο πολύτιμο λόγω του συμβολισμού που φέρει. Ωστόσο, το να χαράξουμε κάποιο μήνυμα επάνω στο κόσμημα είναι ένας τρόπος για να προσθέσουμε κάτι παραπάνω στο προσωπικό νόημα του όμορφου δώρου σας.

Τι είναι όμως η χάραξη κοσμημάτων και πως γίνεται;

 

Πρόκειται για την διαδικασία χάραξης ενός συμβόλου ή ενός κειμένου σε μέταλλο. Συνήθως, για την χάραξη χρησιμοποιείται λέιζερ ή πιο παραδοσιακά καλέμι για να δημιουργηθεί ένα μόνιμο σύμβολο ή μήνυμα στην επιφάνεια του κοσμήματος. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι δωρίζουν κοσμήματα για να τιμήσουν μια ειδική περίσταση, όπως αποφοίτηση, γέννηση παιδιού, αρραβώνα ή γάμο, γενέθλια, επέτειο, την επίτευξη ενός στόχου, κλπ. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το κόσμημα που δωρίζουμε γίνεται ακόμη πιο πολύτιμο όταν προσθέσουμε ένα προσωπικό μήνυμα, ένα σύμβολο, τα αρχικά του παραλήπτη ή ακόμα και μια σημαντική ημερομηνία. Η προσθήκη της προσωπικής σας πινελιάς σε ένα κόσμημα που έχετε επιλέξει με βάση το δικό σας στυλ και λαμβάνοντας υπόψιν το στυλ του ατόμου που θα το φορέσει, υποδηλώνει τη σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων και διατηρεί την σημαντικότητα της περίστασης αναλοίωτη στον χρόνο.

Ορισμένα κοσμήματα χαράσσονται πιο εύκολα από άλλα, καθώς προτιμάται μια αδιάκοπη μεταλλική επιφάνεια χωρίς διακοπές για να είναι αποτελεσματικό το χάραγμα, ειδικά εάν πρόκειται για μεγαλύτερο κείμενο. Οι δημοφιλείς τύποι κοσμημάτων που συχνά χαράσσονται περιλαμβάνουν δαχτυλίδια, μενταγιόν (tag pendants), μανικετόκουμπα, σταυρούς, βραχιόλια αλλά και οποιοδήποτε άλλο κόσμημα του οποίου το σχέδιο επιτρέπει την χάραξη, είτε πρόκειται για ανδρικά, γυναικεία είτε unisex κοσμήματα αρκεί να έχουν κάποια επίπεδη, ομοιόμορφη επιφάνεια. Ακόμη και ο στολισμός των παιδικών κοσμημάτων με αρχικά, ημερομηνία ή ένα γλυκό μήνυμα προσθέτει την τέλεια πινελιά στο δώρο σας.

Μια ιδιαίτερη περίσταση είναι μια ευκαιρία να δείξετε την αγάπη και την εκτίμησή σας στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας μέσω της προσφοράς ενός δώρου που διαρκεί στον χρόνο. Και η προσθήκη της προσωπικού μηνύματος μέσω μιας εξατομικευμένης χαρακτικής ενισχύει το νόημα πίσω από αυτό για τα επόμενα χρόνια.